پرده سینما

یک روزنامه‌نگار از آنجلینا جولی شکایت کرد

پرده سینما

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یک نویسنده و روزنامه‌نگار کروات به خاطر نقض قانون کپی رایت از آنجلینا جولی و تهیه‌کنندگان اولین تجربه کارگردانی او شکایت کرد.

 

آنجلینا جولی در بوسنیجیمز جی. براداک که در زاگرب زندگی می‌کند و در دوران جنگ داخلی بالکان اخبار این رویداد را پوشش می‌داد، مدعی است پروژه سینمایی در سرزمین خون و عسل از روی کتاب «سوهان روح» او ساخته شده است. براداک شکایت خود را به دادگاهی در ایالت ایلی نویز تسلیم کرد و به دنبال دریافت خسارت و صدور حکم جلوگیری از نمایش فیلم آنجلینا جولی است.

براداک بجز جولی از شرکت‌های «جی‌کی فیلمز»، «فیلم‌دیستریکت»، «اسکات فیلم» و ادین سارکیچ تهیه‌کننده در سرزمین خون و عسل هم شکایت کرده است.

کتاب براداک که اولین بار سال 2007 به زبان کروات منتشر شد، روایتی از حوادثی تلخ است که در جنگ داخلی سال‌های 1992 تا 1995 برای زنان و کودکان در بوسنی و هرزگوین روی داد. او در شکایت خود مدعی شد در سرزمین خون و عسل عناصر داستانی اصلی، مضامین، شخصیت‌ها، رویدادها، سکانس‌ها و فضا و مکان کتاب او را کپی کرده است. براداک به عنوان مثال به این نکته اشاره کرده که هم فیلم و هم کتاب داستانی عاشقانه در دوران آن جنگ را به تصویر می‌کشند.

در فیلم و در کتاب، یک شخصیت زن محوری هست که نزدیک سارایوو زندگی می‌کند. صرب‌ها او را بازداشت و به یک اردوگاه کار اجباری در دهکده‌ای منتقل می‌کنند. همچنین در فیلم و در کتاب، یک شخصیت مرد محوری هست که فرمانده اردوگاه است و پدرش هم از مقامات عالی‌رتبه ارتش خلق یوگوسلاو است.

براداک مدعی است پس از انتشار کتابش حداقل سه بار با سارکیچ ملاقات و درباره جزئیات کتاب از جمله طرح داستانی، تحول شخصیت‌ها، اهمیت فرهنگی داستان و صحت وقایع تاریخی بحث کرده است.     

در سرزمین خون و عسل سال گذشته در شرق اروپا فیلمبرداری شد و داستان یک مرد جوان صرب و دختری مسلمان اهل بوسنی است که در بحبوحه جنگ خونین عاشق هم می‌شوند. این فیلم اولین تجربه جولی در مقام کارگردان و فیلمنامه‌نویس است، اما خودش در آن حضور ندارد.

در سرزمین خون و عسل از همان ابتدا پروژه‌ای جنجالی بود. جنجال‌ها از زمانی آغاز شد که رسانه‌ها بوسنیایی گزارش دادند فیلم جولی درمورد یک زن مسلمان قربانی تجاوز است که عاشق مهاجم صرب خود می‌شود.

به دنبال اعتراض انجمن قربانیان زن جنگ در بوسنی، مقامات بوسنیایی ابتدا مجوز فیلمبرداری در این کشور را به حالت تعلیق درآوردند. جولی به سرعت نسخه‌ای از فیلمنامه را برای وزارت فرهنگ بوسنی فرستاد و شرکت تهیه‌کننده بوسنیایی فیلم اخبار منتشر‌شده درمورد داستان فیلم را تکذیب کرد.

جنگ داخلی در بوسنی بیش از 100 هزار قربانی داشت. مقامات دولتی می‌گویند حداقل 20 هزار زن مسلمان در دوران جنگ قربانی آزار و اذیت سربازان صرب شدند.

 

 

منبع: خبرآنلاین به نقل از ورایتی / 5 دسامبر / ترجمه: علی افتخاری

 

  


 تاريخ ارسال: 1390/9/15
کلید واژه‌ها:

فرم ارسال نظرات خوانندگان

نام (ضروري):
نظر شما (ضروري):
كد امنيتي (ضروري) :
كد امنيتي تركيبي از حروف كوچك انگليسي است. توجه داشته باشيد كه كد امنيتي به كوچك و بزرگ بودن حروف حساس است.