پرده سینما

آنچه در جشنواره فیلم فجر سی‌وششم می‌بینیم

پرده سینما

 


 

 





 

امسال ۲۲ فیلم داستانی، ۲ فیلم مستند و ۱ انیمیشن در بخش اصلی سودای سیمرغ سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر رقابت خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، با اعلام فیلم‌های حاضر در بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر، در زیر نگاهی کوتاه خواهیم داشت به فیلم‌هایی که امسال در بخش اصلی سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر به روی پرده خواهند رفت:

 

اتاق تاریک

 

اتاق تاریک پنجمین ساخته حجازی پس از فیلم‌های درمیان ابرها، زندگی خصوصی آقا و خانم میم، زندگی مشترک آقای محمودی و بانو و مرگ ماهی است. حجازی سه سال بعد از آخرین ساختهاش مرگ ماهی امسال با اتاق تاریک که تجربه‌ای متفاوت با سایر ساخته‌هایش محسوب می‌شود به جشنواره فجر می‌آید. ‏ساره بیات، ساعد سهیلی، محمد امامی، امیررضا رنجبران، مروارید کاشیان، ژیلا دایی، رضا احمدی با معرفی بازیگر خردسال؛ سید علیرضا میرسالاری بازیگران اتاق تاریک هستند. در خلاصه داستان فیلم اتاق تاریک آمده است: فرهاد و هاله فصل جدید زندگی خود را آغاز کرده‌اند و این سرآغاز تغییرات دیگری است که آنها را در مواجهه با مسائل جدیدی قرار می‌دهد.

 

اتاق تاریک

 

امپراتور جهنم

 

امپراتور جهنم فیلمی به کارگردانی پرویز شیخ طادی و تهیه‌کنندگی محمد خزاعی ساخته سال ۱۳۹۵ است. در این فیلم که دربارهٔ تروریست‌ها و داعش است، بازیگرانی چون علی نصیریان، فرخ نعمتی،‌ علیرام نورایی، صبا کمالی، سعید راد و کوروش زارعی ایفای نقش کرده‌اند. این فیلم سال گذشته در در بخش رقابتی پذیرفته نشده بود و به همین دلیل عوامل فیلم از حضور در جشنواره انصراف داند.

 

امپراطور جهنم

 

 

امیر

 

فیلم سینمایی امیر به تهیه کنندگی سید ضیاء هاشمی و نویسندگی و کارگردانی نیما اقلیما، فیلمی در ژانر اجتماعی است که در خلاصه داستان آن آمده: یکی با کار، یکی با پول، یکی با زندگی، یکی هم با سیگار. همه خودشونو می‌کشن. فقط راه هاشون فرق می‌کنه.

میلاد کی مرام، هادی کاظمی، مصطفی قدیری، بهدخت ولیان، روشنک سه قلعه گی، وحید منافی، مهدی عامل هاشمی و سحر دولتشاهی ترکیب بازیگران این فیلم را تشکیل می دهند.

امیر

 

بمب

 

بمب فیلمی به کارگردانی پیمان معادی و تهیه‌کنندگی مانی حقیقی و با مدیریت فیلمبرداری محمود کلاری است.

داستان این فیلم با حال و هوای موشک‌باران تهران در سال ١٣٦٦ روایت می‌شود و فیلم‌نامه آن همچون اثر قبلی این کارگردان توسط خود معادی نوشته شده است.

در این فیلم، پیمان معادی، لیلا حاتمی، حبیب رضایی، سیامک انصاری، سیامک صفری، بهادر مالکی‌پور، رامین پورایمان، معصومه قاسمی‌پور، صبا گرگین‌پور و شهروز آقایی‌پور ایفای نقش کرده‌اند.

ارشیا عبداللهی، نیوشا جهانی و باران معادی هم به عنوان بازیگران کودک این فیلم سینمایی‌اند.

 

بمب

 

به  وقت شام

 

فیلم سینمایی به وقت شام به تهیه‌کنندگی محمد خزاعی دومین همکاری مشترک ابراهیم حاتمی کیا و سازمان اوج است که برای نخستین بار در سطح اول سینمای ایران به صورت مستقیم به حوادث منطقه و اسلام تکفیری میپردازد.

این فیلم روایتگر داستان هواپیمای کمکی ایران برای سوریه است که برای فرود در فرودگاه دمشق دچار مشکل می‌شود و در آن هادی حجازی فر، بابک حمیدیان به همراه با جمعی ازبازیگران ایرانی، سوری و لبنانی مقابل دوربین رفته‌اند.

 به وقت شام

 

تنگه ابوغریب

 

فیلم سینمایی تنگه ابوغریب به تهیه‌کنندگی سعید ملکان و کارگردانی بهرام توکلی است که در آن جواد عزتی، امیر جدیدی، حمیدرضا آذرنگ، علی سلیمانی، قربان نجفی و مهدی قربانی بازی کرده‌اند. این فیلم روایتی است از دفاع دلاورمردانه گردان عمار در برابر لشکرکشی رژیم بعث به فکه و شرهانی. روزهای رشادت و مظلومیت بچه‌های گردان عمار در روزهای آخر دفاع مقدس در منطقه حساس تنگه ابوغریب.

 تنگه اوغریب

 

جاده قدیم

 

جاده قدیم چهارمین ساخته سینمایی حکمت پس از ده سال دوری از فیلمسازی است. در خلاصه داستان جاده قدیم با بازی مهتاب کرامتی و آتیلا پسیانی آمده است: در آستانه سال نو مینو به خانه نمی رسد.... حکمت که در سال های اخیر بیشتر به عنوان تهیه کننده و پخش کننده فعالیت داشته پیش از این فیلم  زندان زنان، سه زن و لالایی راساخته است.

جاده قدیم

 

 

جشن دلتنگی

 

جشن دلتنگی به کارگرادانی پوریا آذربایجانی و به تهیه‌کننده علی قائم‌مقامی است که درباره رابطه واقعی آدم‌ها و گره خوردن آن  با فضای مجازی است. در این فیلم که علیرضا زرین‌دست مدیریت فیلمبرداری آن را بر عهده دارد، بابک حمیدیان، محسن کیایی، بهنام تشکر، مینا ساداتی، پانته‌آ پناهی‌ها و ساغر قناعت به عنوان بازیگران اصلی مقابل دوربین رفته‌اند.

 

 جشن دلتنگی

چهارراه استانبول

 

چهار راه استانبول ششمین ساخته سینمایی کیایی بعد از فیلم‌های بعد از ظهر سگی سگی، ضد گلوله، خط ویژه، عصر یخبندان و بارکد است و مانند ساخته‌های قبلی این کارگردان اثری پر بازیگر محسوب می‌شود.

داستان این فیلم مرتبط با حادثه ساختمان پلاسکو است که منجر به شهید شدن تعدادی از آتش نشانان شد.

بهرام رادان، محسن کیایی، سحر دولتشاهی، ماهور الوند، رعنا آزادی ور، مهدی پاکدل، سعید چنگیزیان، پوریا رحیمی سام، بابک بهشاد، خسرو احمدی، تینو صالحی، حسین امیدی و با هنرمندی مسعود کرامتی گروه بازیگران چهار راه استانبول را تشکیل میدهند.

 چهارراه استانبول

 

خجالت نکش

 

خجالت نکش اولین ساخته بلند سینمایی مقصودی به تهیه‌کنندگی سیدامیر پروین حسینی است. این فیلم با مضمونی کمدی داستان زندگی زن و شوهری را روایت می کند که با داشتن عروس، داماد و نوه، در سن میانسالی بچه دار می شوند. این اتفاق آن هم در روستایی کوچک که هیچ چیز از دید اهالی پنهان نمی ماند ...

احمد مهران فر و شبنم مقدمی بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند.

 خجالت نکش

 

دارکوب

 

دارکوب سومین فیلم بلند سینمایی بهروز شعیبی و به تهیه‌کنندگی سید محمود رضوی است.

فیلمنامه دارکوب توسط حسین تراب‌نژاد و آزیتا ایرایی بر اساس طرحی از بهروز شعیبی به نگارش درآمده است. این فیلم داستانِ اجتماعیِ روابط انسانی افراد جامعه را در رو در رویی با معضلات اجتماعی و اعتیاد، با نگاهی متفاوت روایت می‌کند.

مهناز افشار، سارا بهرامی، جمشید هاشم‌پور، هادی حجازی‌فر، طوفان مهردادیان، نگار عابدی، شادی کرم‌رودی، ثریا حلی، آتیه جاوید، علیرضا کی‌منش، ندا عقیقی و امین حیایی بازیگران فیلم هستند که هر کدام نقش‌های متفاوتی را در این فیلم ایفا کرده اند.

 دارکوب

 

سر به زیر آب

 

سر به زیر آب فیلمی در ژانر دفاع مقدس به کارگردانی محمد علی باشه آهنگر و به تهیه‌کنندگی سید حامد حسینی است.

در خلاصه داستان سرو زیر آب  که فیلمنامه آن توسط محمد علی باشه آهنگر و حامد باشه آهنگر نوشته شده، آمده است: راز جهانبخش کرامت فاش می شود؟

دراین فیلم بابک حمیدیان، مسعود رایگان، رضا بهبودی، مینا ساداتی، همایون ارشادی، مهتاب نصیر پور، هومن برق نورد، ستاره اسکندری، شهرام حقیقت دوست، فرخ نعمتی، هادی قمیشی، سیاوش چراغی پور، حسن نجاریان، حسین فلاح و امیر دلفانی نقش آفرینی می کنند.

 سر به زیر آب

 

سوء تفاهم

 

سوء تفاهم هفتمین اثر بلند سینمایی احمدرضا معتمدی پس از فیلم‌هایی چون قاعده بازی و آلزامیر است، این فیلم به تهیه کنندگی جلیل شعبانی و محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است. در این فیلم که مضمونی اجتماعی دارد مریلا زارعی، کامبیز دیرباز، اکبر عبدی، پژمان جمشیدی از بازیگران اصلی هستند.

 

 سوءتفاهم

شعله‌ور

 

فیلم شعله ور به کارگردانی حمید نعمت‌الله و کارگردانی محمدرضا شفیعی که ابتدا قرار بود در سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآید که به دلیل به طولانی شدن مراحل فیلمبرداری، به جشنواره امسال رسید.

فیلمنامه شعله‌ور به طور مشترک توسط هادی مقدم دوست و حمید نعمت ا… به نگارش درآمده و مضمونی اجتماعی دارد. این فیلم داستان زندگی مردی را روایت می‌کند که احساس می‌کند عددی نشده است و این احساس او همه‌ زندگی‌اش را تحت تأثیر قرار می‌دهد…

امین حیایی، دارا حیایی، زری خوش‌کام، پانته‌آ مهدی نیا، مژگان صابری و بهمن پرورش بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

 

 شعله ور

عرق سرد

 

عرق سرد به نوسیندگی و کارگردانی سهیل بیرقی، دومین ساخته وی پس از فیلم من است. باران کوثری در عرق سرد نقش فوتبالیستی را بازی کرده که با ممانعت همسر برای همراهی با تیم ملی مواجه می‌شود.

امیر جدیدی، لیلی رشیدی، هدی زین‌العابدین و سحر دولتشاهی دیگر بازیگران اصلی عرق سرد هستند.

 عرق سرد

 

فیلشاه

 

فیلشاه به کارگردانی هادی محمدیان و تهیه کنندگی حامد جعفری، انیمیشنی ۹۰ دقیقه ای است که در تولید آن بیش از ۲۰۰ نفر مشارکت داشته‌اند. داستان فیلشاه در جنگلی در آفریقا رقم می‌خورد. رییس گله فیل‌ها صاحب فرزندی می ‌شود که همه انتظار دارند جانشین رییس گله باشد اما برخلاف تصور همه، شادفیل بسیار دست و پا چلفتی است و هیکل گنده‌اش همیشه سبب تخریب و خرابکاری می ‌شود.

 فیلشاه

 

کار کثیف

 

خسرو معصومی پس از فیلم‌های تابو، باد در علفزار می پیچد، جایی در دوردست، رسم عاشق کشی و خرس که در چند سال اخیر ساخته است امسال با فیلم کار کثیف در بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر حضور دارد. کار کثیف مضمونی اجتماعی دارد و به موضوع کار و مهاجرت می پردازد و پدرام شریفی، الهام نامی، شاهرخ فروتنیان، لوون هفتوان، رضا فیاضی، خیام وقار، مهران نائل و اکبر معززی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 کار کثیف

 

 کامیون

 

کامیون به کارگردانی و تهیه‌کندگی کامبوزیا پرتوی با مدیریت فیلمبرداری تورج اصلانی در مرزهای سوریه و عراق، در روستاهای اطراف منطقه سیلوانا در استان آذربایجان غربی، در شهرهای ارومیه و میانه و در نهایت در لوکیشن‌های مختلفی در تهران از جمله؛ آزادی، تهرانسر، گلابدره، شهرک غرب، صادقیه و ... فیلمبرداری شده است.

در فیلم سینمایی کامیون، سعید آقاخانی، نیکی کریمی، تروسکا جولا، رامین راستاد، یعقوب پرسا، نسرین مرادی و ... به ایفای نقش می‌پردازند.

 

 کامیون

ماهور

 

ماهور به کارگردانی حمید زرگرنژاد یک درام عاشقانه محسوب می‌شود که تمام فیلمبراری آن درلوکیشن‌های بکر و واقعی در تالاب‌ها و روستاهای جنوب انجام خواهد شد.

ساعد سهیلی، یوسف مرادیان، بهاره کیان افشار، مونا فرجاد، میترا حجار، داریوش ارجمند، سعید آقاخانی، علی اوسیوند و  مالک سراج از جمله بازیگرانی هستند که در این پروژه به ایفای نقش پرداخته‌اند.

تهیه کنندگی این فیلم را علیرضا جلالی و حمید آخوندی برعهده دارند.

در خلاصه داستان این فیلم است: در روستایی مرزی زیباترین دختر به عنوان عروس هور انتخاب می‌شود تا یک روز در هفته خود را به آب بسپارد و هور بارور شده و قهرش نگیرد، امین معروف به سمور؛ قاچاقچی ایرانی عروس هوربه نام ماهور را می‌دزد.

 

 ماهور

مصادره

 

مصادره فیلمی کمدی به کارگردانی مهران احمدی و به تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی است که در آن بازیگرانی چون رضا عطاران، هومن سیدی، بابک حمیدیان، میرطاهر مظلومی، هادی کاظمی، مزدک میرعابدینی، سیامک صفری و مهران احمدی بازی کرده‌اند.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: ایران خیلی بزرگه ولی ما هم خیلی بدشانسیم...

 

 مصادره

 

مغزهای کوچک زنگ‌زده

 

مغزهای کوچک زنگ‌زده جدیدترین ساخته سینمایی هومن سیدی پس از فیلم‌هایی چون خشم و هیاهو (۱۳۹۴)، اعترافات ذهن خطرناک من (۱۳۹۳)، سیزده (۱۳۹۱) و آفریقا (۱۳۸۹) است. در این فیلم به تهیه‌کنندگی سعید سعدی، بازیگرانی چون نوید محمدزاده، فرید سجادی حسینی، علی اعلایی، فرهاد اصلانی و هومن سیدی بازی کرده‌اند.

در خلاصه داستان مغزهای کوچک زنگ‌زده آمده است: "داستان مغزهایی است که زنگ‌زده‌اند!"

 مغزهای کوچک زنگ زده

 

 

هایلایت

 

 هایلایت به نویسندگی و کارگردانی اصغر نعیمی و تهیه کنندگی ساسان سالور، روایتگر درامی عاشقانه و متفاوت با مضمون اجتماعی است که پژمان بازغی، آزاده زارعی، سام قریبیان، مینا وحید، الهه حصاری و جمشید هاشم پور به عنوان بازیگران اصلی این پروژه در آن حضور دارند.

هایلایت پس از فیلمهای بی‌وفا، سلام بر عشق و سایه‌های موازی چهارمین ساخته اصغر نعیمی محسوب می‌شود.

 هایلایت

 

زنانی با گوشواره‌های باروتی

 

زنانی با گوشواره‌های باروتی به کارگردانی رضا فرهمند و تهیه‌کنندگی مرتضی شعبانی یکی از دو مستند حاضر در بخش سودای سیمرغ سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر است و از مستندهای برگزیده‌ی جشنواره‌ی سینما حقیقت سپری شده است.

 در این مستند ما با نور ژورنالیست جنگ همراه می‌شویم. او با همه مخاطره‌ها و فشارهای اجتماعی که برای حضورش در جنگ با داعش وجود دارد مصرانه مبارزه می‌کند، پابه پای رزمنده‌ها پیش می‌رود و گزارش می‌گیرد. او به کمپ پناهجویی بیوه‌ها و کودکان داعشی می‌رود تا روایت‌های پوشیده و احساسات کشته شده آنها را به تصویر بکشد، اما روایت زنانگی نور از جنگ همین‌جا به پایان نمی‌رسد.

رویکرد این مستند پرداختن به زنان و کودکانی است که در جنگ با داعش بودند. از این‌رو، برای اولین بار تصاویری از این زنان در یک اثر نشان داده می‌شود که دست‌اندرکاران آن ادعا می‌کنند تا به‌حال در هیچ فیلم مستند یا رسانه‌ای نمایش داده نشده است‌.

زنانی با گوشواره باروتی 

بانوی قدس ایران

 

مستند بانوی قدس ایران به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی روایتی از زندگی بانو خدیجه ثقفی است که فارغ از تجربه‌های مرفه کودکی و نوجوانی، شصت سال در کنار سیدروح الله خمینی، رهبر انقلاب اسلامی زندگی کرد.

در این مستند که در فضای خانه امام(ره) خمینی در جماران تهران که به آن بیت امام(ره) خمینی می‌گویند تصویربرداری شده است روایات و خاطراتی را از زندگی بانو ثقفی توسط منسوبین نزدیک ایشان می‌شنویم.

همسر امام(ره) خمینی که خود در سال ۱۳۸۸ از دنیا رفت، در این مستند حضور ندارد ولی به خاطر نحوه مهندسی و کارگردانی این مستند عدم حضور او حس نمی‌شود و البته که به نقل از کارگردان، بانو ثقفی نهان خانه پنهان امام(ره) بودند و ترجیح این بوده که این حریم در فیلم هم حفظ شود و تصاویر و فیلمهای کمی از او پخش شود.

این مستند ۸۰ دقیقه‌ای ابتدا به درخواست تهیه‌کننده‌ی آن، عروج فیلم، از جشنواره‌ی حقیقت خارج شد و سپس در روزهای پایانی به نمایش درآمد و در نهایت در مراسم اختتامیه این جشنواره تندیس فیروزه را به عنوان بهترین فیلم دریافت کرد که البته جایزه نقدی این فیلم هم به هلال احمر جهت تهیه کانکس برای تعدادی از مردم زلزله‌زده کرمانشاه اهدا شد.

زنانی با گوشواره باروتی



 تاريخ ارسال: 1396/10/10
کلید واژه‌ها:

نظرات خوانندگان
>>>سعید مهرپور:

امید که سینمایی این در سال آتی شاهد آثار بدور از شعار، تلخی، کلیشه ، حدیث نفس کارگردان باشد و بشود چند فیلم خوب را در اکران عمومی دید و راجع آن حرف زد. در شش ماه دوم امسال شاهد آثار شاخص نبودم . یا علی

1+0-

سه‌شنبه 12 دي 1396



>>>رها:

کسی میدونه کدوم فیلما خوبن؟ بمب پیمان معادی که حتما عالیه. و فیلم سهیل بیرقی و فیلم استاد حاتمی کیا...

2+1-

دوشنبه 11 دي 1396



>>>میثم در جواب هادی:

خسته نباش هادی جان، عصبانی هم نباش! این دیار، این نظام، این مملکت صاحب دارد، بزرگتر دارد. چشمهایت را پاک کن و برو پیشواز جشنواره فجر. فیلمهای خوبی ر ی پرده جشنواره می تابد. به امید دیدار

3+1-

دوشنبه 11 دي 1396



>>>هادی:

پیشاپیش خسته و دل چرکین و شکسته ایم آقای فاضلی گرامی...همت کنیم از رو کاناپه " سینما 1 " ت رو ببینیم ، هنر کردیم!!دیگه نه حوصله ی دیذن هست نه خوندن دقیقا بر عکس سال هایی که دل مان غنج می رفت برای اول خوندن " فیلم " ، " صنعت سینما " ، " فیلم نگار " و...بعد دیدن فیلم ها...خسته ایم، گمانم " ایران " (تو رو خدا برداشت سیاسی نکنید تازه اگر هم بکنید مثلا چطور می شه؟؟...) خسته س!!!!پریروز که از " هنرهای زیبا " آمدم بیرون، بی آنکه اصلا حواسم باشد سر به زیر به سمت مترو یه دفه گاز اشک آور زدن!!تا حالا فقط اسمش رو شنیده بودم اشک آور که واقعا بود گاز خفه کننده هم داشت همزمان هم نفسم گرفت هم اش هام شر شر می آمد اما چشام اصلا باز نمی شد ازونور انگار چن نفر با طناب از دو طرف می کشیدن و من با خود تکرار میکردم " عصبانی نیستم " [هنوز...]،خسته م فقط، خیلی خسته...

4+2-

دوشنبه 11 دي 1396



>>>رضا:

تجربه نشون داده خیلی نباید ذوق زده شد!

12+0-

يكشنبه 10 دي 1396



>>>روژان موسوی:

ببینیم و تعریف کنیم!

12+0-

يكشنبه 10 دي 1396




فرم ارسال نظرات خوانندگان

نام (ضروري):
نظر شما (ضروري):
كد امنيتي (ضروري) :
كد امنيتي تركيبي از حروف كوچك انگليسي است. توجه داشته باشيد كه كد امنيتي به كوچك و بزرگ بودن حروف حساس است.